Csík János és Bársony Bálint új videoklippel jelentkezik

Bársony Bálint és az MRP az eseménysorozat részeként Törökországba is ellátogat majd, Ankarában lépnek fel szeptember 28-án. Most Csík Jánossal, a Csík zenekar alapítójával készítettek egy közös dalt, ennek alkalmából beszélgettünk a hegedűművésszel.

Mi alapozta meg az újabb közös zenélést?
Bársony Bálint a legutóbbi műsorunk alkalmával mondta, hogy hozzak valami zeneanyagot, amit ők szívesen megtanulnak, illetve hogy én is muzsikáljak benne, ne csak énekeljek a koncerteken. Egy dallamjavaslatból, amit ott eljátszottam, ők készítettek egy újabb feldolgozást, majd elkészült belőle egy zenei anyag. Valójában ez egy moldvai táncdallam. A zenésztársak ettől a muzsikától fellelkesedtek, és most készítünk ehhez a dalhoz egy videofelvételt is.

Voltaképpen egy több száz éves népi imáról van szó, amely különböző változatokban szerte a magyar nyelvterületen létezik. Minden egyes vidéken másképp díszítik, másképp igazítják, ahogy ez a népzenében lenni szokott. Ebben az összeállításban a magyarságot, a magyar lelket jeleníti meg, a balkánt idéző zenei környezetben.

Forrás: Magyar Nemzet
A teljes cikk itt olvasható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to top